Martijn debuteert bij het Metropole Orkest

Op 8 september aanstaande zal Martijn voor het eerst optreden met het wereldbefaamde Metropole Orkest (MO). Daarmee gaat voor Martijn een droom in vervulling! Het optreden in De Lingehaven te Gorinchem staat los van de wedstrijd die is uitgeschreven door het Metropole Orkest, In deze wedstrijd bezet Martijn momenteel de zesde plaats.

Lingehaven

In de Lingehaven ontstaat een reis door het rijke en gevarieerde repertoire van het Grammy Award winnende Metropole Orkest. Gastsolisten zijn naast Martijn o.a. Gert Wantenaar (bandoneon),  en het Lo van Gorp Choir. Het MO deelde het podium met grootheden als Ella Fitzgerald, Dizzy Gillespie, Brian Eno, Pat Metheny, Stan Getz, Bono en Steve Vai. Het orkest begeleidt  ook hedendaagse talenten als Snarky Puppy, The Opposites, Laura Mvula of Gregory Porter.

Wapenfeiten

Zeven decennia muzikaal werk beschrijven gaat wat ver. Daarom nu een greep uit belangrijke wapenfeiten. Het Metropole Orkest speelt regelmatig op bekende Nederlandse pop-podia zoals Paradiso en de Melkweg. In het buitenland is het orkest een graag geziene gast op vele grote festivals waaronder de BBC Proms en Musikfest Bremen. Ook is het MO vaste gast op het Holland Festival en North Sea Jazz. Het MO speelde het op Pinkpop, Lowlands, Noorderslag en de 3FM Awards. Hiermee is het Metropole Orkest ook bij een jonger publiek bekend en geliefd geraakt.
Het Metropole Orkest produceerde tot nu toe meer dan 150 albums en tegelijkertijd werkte het mee aan duizenden radio- en tv-uitzendingen. Voor nieuw repertoire worden er jaarlijks tussen de 500 en 600 arrangementen geschreven voor een ongelooflijk breed scala aan muziekstijlen.