Het uitstervende ras dat ‘jazz luisteraar’ heet

Kortgeleden werd ik geïnterviewd door Marloes Pieksma, een artieste die naam een faam heeft gemaakt onder de naam Oes in de urban scene, maar die nu toch tot de conclusie is gekomen dat jazzmuziek eigenlijk veel interessanter is. Marloes zocht me op in Hilversum. We spraken over ons publiek; de hedendaagse jazz luisteraar. Helaas wordt ons publiek steeds ouder en dus moet de nieuwe generatie de handdoek oppakken en aan de slag gaan! De nieuwe generatie kan dus de jazz levend houden en ervoor zorgen dat de jazz luisteraar géén uitstervend ras wordt.

Een interview met Marloes Pieksma

Wat is de gemiddelde leeftijd van het publiek dat naar een jazz concert komt? Heb je enig idee? Martijn Luttmer wel. Volgens hem ligt die leeftijd tegen de grens van het antieke aan. En ik ben het helemaal met hem eens dat dat best jammer (lees: problematisch) is.

Martijn heeft zo zijn ideeën over de oorzaak én de oplossing. We gingen in gesprek en kwamen erachter dat we dezelfde missie delen: het verjongen van het jazz publiek. Lees het volledige artikel via https://marloespieksma.nl/